Citisens helpt publieke organisaties bij het luisteren naar hun stakeholders en verkregen inzichten te vertalen naar concreet handelingsperspectief voor de organisatie. Dit doen wij onder meer via ons panel. Dit panel bestaat uit ruim 75.000 Nederlanders die regelmatig hun mening geven over allerhande maatschappelijke vraagstukken. Wij zetten dit panel in voor representatief onderzoek. Bovendien kunnen wij de inzichten verrijken met onze 8 betrokkenheidsprofielen en eerdere onderzoekresultaten.

Waarom een panel?

Wij zien dat veel organisaties er niet in slagen om zelf een panel actief te houden en het maximale uit de onderzoeksresultaten te halen. Wat wij zoal tegenkomen in de praktijk:

  • Gebrek aan regelmaat in de bevragingen.
  • Geen campagnes om nieuwe panelleden te werven waardoor de kwaliteit van de samenstelling van het panel afneemt.
  • Onderzoeken die worden uitgezet via tools zoals SurveyMonkey waarin naar privacygevoelige informatie wordt gevraagd. Terwijl dit type systemen hun servers in de VS hebben staan en niet transparant zijn over wat zij met alle verzamelde gegevens doen.
  • Onderzoeksresultaten die niet worden gewogen naar representativiteit.

Wij geloven dat dit beter kan. Zo is het panel ontstaan. We beheren het actief. Wij staan garant voor de kwaliteit van de vragenlijsten en handelen in lijn met alle eisen die door de overheid aan het beheer van gegevens worden gesteld.

Organisaties kunnen via ons panel dan ook snel een onderzoek uitzetten. Passend bij hun huisstijl, maar wel met onze geavanceerde enquĂȘtesoftware die maakt dat vragenlijsten er op alle apparaten piekfijn uitzien en eenvoudig in te vullen zijn. En met een gegarandeerde korte doorlooptijd.

Lees meer over het Citisens-panel

kennis of cases

Producten Citisens-panel

Uitgelichte cases