Vacature projectmanager


Gaat je hart sneller kloppen van dynamische projecten mét maatschappelijke betekenis? En is strak plannen en organiseren je tweede natuur? Dan ben je bij Citisens aan het goede adres.

28-40 uur | WO Master | Utrecht 

Als je bij ons komt werken 

…word je onderdeel van een multidisciplinair team van 10 communicatie- en participatiespecialisten en onderzoekers. We doen veel werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten, met name voor gemeenten maar ook voor projectontwikkelaars en andere organisaties.  

Concreet begeleid je onze projecten van A tot Z 

Zodra onze opdrachtgever akkoord geeft op een voorstel, stap jij naar voren. Of het nu gaat om een inwonersconsultatie, een bewonersavond, een participatietraject of een combinatie daarvan: jij hebt de touwtjes in handen. Je weet altijd precies wat er nodig is voor een soepel verloop van het project, en kunt daar actief op sturen. Overzicht is your middle name. Ook speel je een belangrijke rol bij het uitdenken en uitwerken van campagnes die ervoor zorgen dat onze onderzoeken en bijeenkomsten voldoende deelnemers trekken. Van het regelen van drukwerk tot het formuleren van aantrekkelijke teksten voor sociale media. Een heel veelzijdige baan dus.  

Een succesvol project met impact én een tevreden opdrachtgever? Daar draag jij elke dag je steentje aan bij. Je bewaakt de planning en het budget, bent eerste aanspreekpunt voor alle betrokkenen, en stuurt op de kwaliteit en voortgang van onze projecten. Dit alles doe je niet alleen, maar altijd in een (superleuk!) team met onderzoekers en/of communicatie- en participatiespecialisten. Er is dan ook altijd ruimte om te sparren, zodat we samen het beste resultaat kunnen neerzetten. Geen traject - en daarmee geen dag - is bij ons hetzelfde.  

En verder

Naast je rol in projecten, bouw je actief mee aan onze organisatie. Van projectadministratie tot overlegstructuren, we zijn altijd op zoek naar manieren om efficiënter en prettiger te kunnen werken. Je handelt dan ook proactief als je mogelijkheden tot procesverbetering ziet. Daar is ook alle ruimte voor: pionieren mag! Bij het uitwerken van nieuwe diensten of producten, vertaal je een abstract idee naar concrete vervolgstappen.  

Kortom, wij zoeken iemand die… 

…gek is op plannen, organiseren en structureren. Je denkt altijd vijf stappen vooruit en geniet van een centrale rol op het snijvlak van proces en inhoud. Verder bijt je je graag vast in nieuwe thema’s en je werkt – uiteraard – zeer secuur. Je krijgt energie van inhoudelijk werk in een dynamische context waarin je aan meerdere opdrachten tegelijk werkt. Aan opdrachtgevers stel je de juiste vragen en je weet snel én professioneel te schakelen.   

Voor wie van lijstjes houdt: 

  • Je hebt een afgeronde WO-masteropleiding (bijvoorbeeld Politicologie, Sociologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen of Psychologie);
  • Je werkt graag voor opdrachtgevers uit de (semi-)publieke sector;
  • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen, bent een echte zelfstarter en werkt supernauwkeurig;
  • Je hebt ervaring met het beheren van een projectadministratie;
  • Je bent daadkrachtig, stressbestendig en weet een abstract idee om te zetten in concrete acties;
  • Je hebt ervaring of affiniteit met het formuleren van aansprekende teksten in toegankelijke taal;
  • Je hebt oog voor mogelijke procesverbeteringen; 
  • Je fungeert als spin in het web voor ons team, weet informatie snel te vinden en bent oplossingsgericht.  

Tijd voor een goed gesprek? 

Stuur je CV en motivatie naarsollicitaties@citisens.nl. Geselecteerde kandidaten zitten snel bij ons aan de koffie. Heb je eerst nog vragen? Bel of mail dan met Anne van de Meerakker via 06-47871895 of anne@citisens.nl.