Vacature Onderzoeker

Ben jij een onderzoeker…

…die blij wordt van maatschappelijke vraagstukken?

32/40 uur | WO Master | Utrecht 

Als je bij ons komt werken

Word je onderdeel van een team van 10-15 adviseurs en onderzoekers. We doen veel werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten, bijvoorbeeld voor diverse gemeenten, ministeries en provincies. Er is volop ruimte om vanuit je eigen interesses en expertise je werkzaamheden in te vullen. En dus ook om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Concreet begeleid je onze onderzoeken van A tot Z

Je vertaalt de wens van de opdrachtgever naar een helder voorstel en toegankelijke vragenlijsten, die je ook zelf in onze surveytool zet. Proactief communiceer je met de opdrachtgever over de voortgang en uitvoering van het project. Daarna analyseer je de data en rapporteer je de resultaten. Dit doe je niet alleen, maar altijd in een (klein) team met een aantal onderzoekers. Er is dan ook altijd ruimte om te sparren en zo samen het beste resultaat te halen. Daarnaast beheer je ons respondentenpanel, zodat alle informatie up-to-date is en de panelleden op een goede manier en op de juiste momenten worden benaderd.

Kortom, wij zoeken iemand die…

…enthousiast wordt van opinieonderzoek en draagvlakonderzoek. En die met net zoveel energie op nauwkeurige wijze een panel kan onderhouden. Je maakt je onderwerpen snel eigen en bent, uiteraard, analytisch messcherp en zeer secuur. Je krijgt energie van inhoudelijk werk in een dynamische context waarin je aan meerdere opdrachten tegelijk werkt. Aan opdrachtgevers stel je de juiste vragen en weet je jouw aanpak overtuigend te presenteren.  

Voor wie van lijstjes houdt:

  • Je hebt een afgeronde WO-masteropleiding met een sterke kwantitatieve focus (bijvoorbeeld Politicologie, Sociologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen of Psychologie);
  • Je weet hoe je onderzoeksvragen kunt vertalen naar vragenlijsten;
  • Je draait je hand niet om voor het verwerken van grote datasets in Excel en SPSS (of Stata);
  • Je hebt ervaring of affiniteit met panelbeheer (opbouwen en onderhouden);
  • Je werkt graag voor opdrachtgevers uit de (semi-)publieke sector;
  • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen, bent een echte zelfstarter en werkt supernauwkeurig;
  • En natuurlijk heb je oog voor marktkansen en inhoudelijke vernieuwingen.

Tijd voor een goed gesprek?

Stuur je CV en motivatie voor maandag 7 maart naar sollicitaties@citisens.nl. Geselecteerde kandidaten zitten snel bij ons aan de (digitale?) koffie. Heb je eerst nog vragen? Bel of mail dan met Anne van de Meerakker via 030-23 34 131 of anne@citisens.nl.