Vacature Marketeer

Ben jij een marketeer...

…die zorgt dat onze bedrijven gezien worden?

Minimaal 24 uur, maar liever 40 | HBO+ | Utrecht 

Contentmanagement, Ad-Word campagnes, webinars; als slimme marketeer weet jij daar raad mee. Wat je óók weet is dat het uiteindelijk allemaal draait om supersterke content. Dan moet je net ons hebben. En wij jou! 

Wij zijn Necker van Naem en Citisens. Twee bureaus inderdaad, vanuit een gedeeld pand in Utrecht, en vooral met één en dezelfde drive. We werken aan een democratie die tegen een stootje kan, en aan een goed functionerend openbaar bestuur. Dit doen we met tools, met onderzoek en advies. En met getalenteerde collega’s die behalve het werk ook elkaar zien staan. 

Ben jij die zelfstandige marketeer die zorgt dat onze bedrijven gezien worden? Daarbij komt jouw content-obsessie goed van pas. Onze marketing bestaat namelijk voor een groot deel uit het delen van kennis via bijvoorbeeld position papers, webinars en podcasts. Daarnaast geven we boeken uit, organiseren we events en lanceren we regelmatig vernieuwde producten en diensten. Steeds help jij de vraag te beantwoorden hoe we onze doelgroepen bereiken, interesseren en inspireren. 

Wat ga je doen?

Met je marketingskills draag je bij aan het vergroten van ons bereik onder gemeenten, provincies en waterschappen. Dat doe je door:  

 • Ontwikkelen en creëren van inspirerende (online) content 
 • Beheren en onderhouden van onze websites en nieuwsbrieven
 • Organiseren van events, beurzen en webinars 
 • Optimaliseren van de vindbaarheid van onze websites 
 • Inrichten en monitoren van Google Ads campagnes
 • Bijhouden van sociale mediakanalen (LinkedIn en Twitter)
 • Begeleiden van publicaties, productlanceringen en andere uitingen, van idee tot eindproduct. 

Wat moet je kunnen? 

Je neemt in elk geval twee à drie jaar ervaring mee als marketeer, communicatiemedewerker en/of online-specialist en hebt de praktijkkennis om marketingtools effectief in te zetten. 

 • Je bent initiatiefrijk en houdt met gemak meerdere ballen tegelijk in de lucht 
 • Je steekt graag je handen uit de mouwen om al onze ideeën te realiseren (en er soms een paar af te schieten als het er echt te veel zijn)
 • Je bent goed met tekst, kan conversiegericht schrijven en goed redigeren
 • Je weet andere collega’s te coachen en te inspireren om bij te dragen, zodat de benodigde content er komt

O ja; het is een pré als je video’s en podcasts kunt editen en/of als je ervaring hebt met SendinBlue en Silverstripe (CMS).

Wat bieden wij? 

Democratie en openbaar bestuur…eeeeh…dat klinkt als serious business. Is het ook, maar saai is anders. Binnen een superleuk team werk je als marketeer zelfstandig aan mooie projecten. Neem hierbij vooral jezelf mee, want dat doen wij ook. Je trekt samen op met twee vormgevers, stemt af met de marketingmanager, en werkt samen met een aantal collega’s die een inhoudelijke en/of coördinerende rol hebben. De werkzaamheden verdelen jullie in goed overleg, zodat je allemaal doet waar je goed in bent. En dan is er natuurlijk nog die fijne werkplek in het centrum van Utrecht. Daar ga jij je heel snel thuis voelen. 

Interesse?

Stuur je motivatie mét cv naar sollicitatie@necker.nl. Benoem in de onderwerpregel op welke functie je solliciteert. Heb je eerst nog vragen? Bel dan naar 030 233 41 31, dan brengt onze staf je in contact met de juiste collega.