Vacature Kwantitatief Onderzoeker

Ben jij een onderzoeker…

…die blij wordt van maatschappelijke vraagstukken?

32/40 uur | WO Master | Utrecht 

Wil jij bijdragen aan een beter contact tussen overheid en samenleving? Ben je een datatijger die zich graag vastbijt in maatschappelijke thema's zoals vluchtelingenopvang, energietransitie en politiek vertrouwen? Klinkt als: tijd om met Citisens kennis te maken.

Als je bij ons komt werken

Word je onderdeel van een hecht team van ongeveer acht inhoudsgedreven adviseurs en onderzoekers met een groot maatschappelijk hart. We doen veel mooi werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten voor interessante opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld gemeenten, provincies en ministeries. Dus kun je goed met data overweg en wil je bijdragen aan oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken? Dan kun je bij ons direct je ei kwijt. Er is volop ruimte om vanuit je eigen interesses en expertise je werkzaamheden in te vullen. En dus ook om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Concreet begeleid je onze onderzoeken van A tot Z

Onderzoek met impact: daar doen we het voor. Jij vertaalt de wens van de opdrachtgever naar een helder voorstel en toegankelijke vragenlijsten, die je ook zelf in onze surveytool zet. Proactief communiceer je met de opdrachtgever over de voortgang en uitvoering van het project. Daarna analyseer je de data en rapporteer je de resultaten. Dit doe je niet alleen, maar altijd in een team van onderzoekers en adviseurs. Er is dus ruimte om te sparren en zo samen het beste resultaat te halen. Daarnaast beheer je ons eigen Citisens panel met ruim 75.000 Nederlanders, zodat alle informatie up-to-date is en de panelleden op een goede manier en op de juiste momenten worden benaderd.

Kortom, wij zoeken iemand die…

…enthousiast wordt van opinieonderzoek en draagvlakonderzoek mét maatschappelijke impact. Je maakt je onderwerpen snel eigen en bent, uiteraard, analytisch messcherp en zeer secuur. Je krijgt energie van inhoudelijk werk in een dynamische context waarin je aan meerdere opdrachten tegelijk werkt. Aan opdrachtgevers stel je de juiste vragen en weet je jouw aanpak overtuigend te presenteren. 

We zoeken zowel ervaren- als startende onderzoekers. Als je met minder dan 3 jaar werkervaring start, stroom je in in het Young Professional Programma. Samen met andere starters werk je iedere maand aan je skills, je kennis van ons werk, en natuurlijk aan jezelf. Je vormt samen met je collega’s zo een hechte club en kunt ook bij de bedrijfsonderdelen van Necker een kijkje in de keuken nemen.  

Voor wie van lijstjes houdt: 

  • Je hebt een afgeronde WO-masteropleiding met een sterke kwantitatieve focus (bijvoorbeeld Politicologie, Sociologie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Communicatiewetenschappen of Psychologie);
  • Je weet hoe je onderzoeksvragen kunt vertalen naar vragenlijsten over complexe maatschappelijke vraagstukken;
  • Je draait je hand niet om voor het verwerken van grote datasets in Excel en SPSS (of Stata);
  • Je hebt ervaring of affiniteit met panelbeheer (opbouwen en onderhouden);
  • Je werkt graag voor opdrachtgevers uit de (semi-)publieke sector;
  • Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen, bent een echte zelfstarter en werkt supernauwkeurig;
  • En natuurlijk heb je oog voor marktkansen en inhoudelijke vernieuwingen.

Enthousiast?

Stuur je cv en motivatie zo snel mogelijk naar sollicitaties@citisens.nl. Je sollicitatie komt binnen in de mailbox van Ruby van den Hoek. Geselecteerde kandidaten zitten snel bij ons aan de koffie. Heb je eerst nog vragen? Bel of mail dan met Anne van de Meerakker via 06-47871895 of anne@citisens.nl. 

Nieuwsgierig?

Lees onze werkwijzer om een beeld te krijgen hoe het is om bij Citisens te werken.