Ruim 2,2 miljoen Nederlanders raadpleegden MijnStem in 2018 zónder vertraging. MijnStem had daarmee het grootste bereik van alle stemhulpen. Dankzij onze samenwerking met DPG Media gaan we dit aantal bezoekers in 2022 overtreffen.

Stemhulp op nummer 1

Een stemhulp is een onmisbaar campagnemiddel bij verkiezingen. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat ongeveer 40% van de kiezers een stemhulp raadpleegt. Dat de stemhulp onverminderd populair blijft, blijkt uit recent onderzoek van Citisens onder ruim 4.000 Nederlanders (maart 2021). De stemhulp staat met stip op nummer 1 als middel om zich voor te bereiden op komende verkiezingen.

De cijfers

Sinds 2014 is de stemhulp MijnStem niet meer weg te denken uit het verkiezingslandschap. In 2018 werd deze stemhulp in 64 gemeenten ingezet. Daarmee koos maar liefst 42% van alle 125 gemeenten die gebruik maakten van een stemhulp voor MijnStem. Onze aanpak is gebaseerd op:

• 174 stemhulpen bij 7 verkiezingen

• 83 stellingenavonden met 761 verschillende partijen

• Het formuleren van in totaal 3658 stellingen

Als enige stabiel en veilig

MijnStem heeft een uitstekend trackrecord op het vlak van continuïteit en beschikbaarheid. Alle keren dat MijnStem beschikbaar was, bleef het systeem als enige 100% beschikbaar en stabiel. Ook bij grote aantallen bezoekers blijft de gemiddelde laadtijd van 0,75 seconde in stand.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Benieuwd wat MijnStem voor uw gemeente kan betekenen in aanloop naar de verkiezingen? Neem contact op voor het ontvangen van de brochure of een offerte op maat. 

Meer over stemhulp MijnStem

kennis of cases

Uitgelichte cases