Eerst participatie, dan pas een plan! Dat is de werkwijze van Citisens bij participatietrajecten. De afgelopen jaren hielpen wij meer dan 100 verschillende gemeenten, provincies, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars om te komen tot een gedragen plan waarbij de verschillende betrokkenen samenwerken voor een prettige en toekomstbestendige leefomgeving.

Vroegtijdig betrekken

Doordat wij omwonenden en andere stakeholders vroegtijdig betrekken bij de ontwikkelingen zorgen we voor meer draagvlak, betere plannen en uiteindelijk een efficiƫntere doorlooptijd van trajecten. Hoe we dat doen? In de basis doordat we een traject altijd starten met het ophalen van inzichten. We onderzoeken welke opvattingen, zorgen, motieven en belemmeringen mensen hebben. Ook vragen we mensen hoe zij zelf in de toekomst betrokken willen worden. Op welke momenten en op welke manier? Zo maken we een plan dat past bij het gebied waar het om gaat. Met behulp van de Citisens betrokkenheidsprofielen kunnen we vervolgens gedurende een traject precies monitoren of we een representatieve groep mensen spreken en voldoende oog hebben voor de zwijgende meerderheid.

Ondersteuning van A-Z

Wij werken met een multidisciplinair team van analisten, onderzoekers gedragswetenschappers en communicatie- en participatiespecialisten. Zo bieden we ondersteuning op allerlei niveaus: van het opstellen van participatiebeleid, tot het uitvoeren van een flitspeiling, en van inzicht in hoe verschillende groepen mensen betrokken willen worden met de Citisens Betrokkenheidsprofielen tot het faciliteren van een goede (online) dialoog.

Waarmee kunnen we jou helpen?

Neem contact op met Machteld Beekhuis via 06-49785821.

 

Meer over participatie

kennis of cases

Producten participatie

Uitgelichte cases