Bij steeds meer vertrouwenscommissies leeft de wens inwoners in een vroeg stadium te betrekken bij het benoemingsproces. Als je het doet, doe het dan goed. Met MijnBurgemeester geeft Citisens daar gericht invulling aan.

Een gezamenlijk proces met alle inwoners 

Hoe ziet uw ideale burgemeester eruit? Een positief gesprekonderwerp om over in gesprek te gaan met inwoners. Iedereen in de gemeente die mee wil doen, kan via de online MijnBurgemeester-tool antwoord geven op een aantal stellingen. Met de antwoorden kunnen we in de analyse een vertaling maken naar het type burgemeester dat gewenst is, zodat de vertrouwenscommissie hiermee eenvoudig aan de slag kan. Op deze manier hebben we vertrouwenscommissies in 65 gemeenten al op weg mogen helpen met MijnBurgemeester.

We kunnen de tool in drie werkdagen gereed hebben voor gebruik (maar een klein beetje meer tijd is natuurlijk altijd fijn).  

Zichtbaar en toegankelijk

Samen met de gemeente maken we een plan om zoveel mogelijk inwoners te bereiken. Want hoe meer invullers, hoe meer waardevolle input voor de profielschets van de nieuwe burgemeester.

Om een hoge respons te krijgen, worden inwoners actief benaderd om deel te nemen aan de MijnBurgemeester-consultatie. Dat gebeurt locatiegericht via een campagne op sociale media en online nieuwsplatforms zoals NU.nl en AD.nl.  

Uiteraard benaderen we ook inwoners die online de weg niet zo makkelijk vinden. In de keuze van kanalen houden we daar rekening mee door een papieren vragenlijst aan te bieden en bijvoorbeeld straatinterviews aan de campagne toe te voegen. Omdat we dit al meer dan 65 keer hebben gedaan, weten we precies wat werkt en kunnen we veel uit handen nemen.

In het nieuws!

Onze collega Anne mocht in de Nieuws en Co-bus op Radio 1 vertellen hoe wij inwoners betrekken bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. Benieuwd hoe we dat doen? Terugluisteren kan hier (vanaf 14.00).

Meer over de MijnBurgemeester tool

kennis of cases

Uitgelichte cases