Download het whitepaper via het formulier onderaan de pagina.

Sinds 2017 zet Citisens zich dagelijks in voor het realiseren van beter contact tussen overheid en samenleving. In 2021 publiceerden wij het whitepaper ‘De Staat van Participatie’. Hierin hebben wij onderzoek gedaan naar wat gemeenten nodig hadden om participatie naar het volgende niveau te brengen.

Nu brengen wij ‘De Staat van participatie 2023’ uit. In dit whitepaper borduren wij voort op de uitkomsten van ons onderzoek in 2021. We zijn benieuwd hoe gemeenten aan de slag zijn gegaan met (1) kaders en beleid, (2) tijd en aandacht en (3) kennis en capaciteit voor participatie. In dit paper geven we een antwoord op hoe het gemeentelijke participatiebeleid er anno 2023 voor staat.

Is het gemeenten gelukt om participatie verder te professionaliseren? 

Dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit whitepaper; in het bijzonder de professionals van gemeente Arnhem, Delft, Deventer en Eindhoven voor het delen van hun ervaringen en inzichten, ons inwonerpanel, samenwerkingspartner Mett voor de inspiratie voor online participatie en Marcel Boogers voor zijn visie op participatie anno 2023. 

Let op: het whitepaper kan in je spam-filter terechtkomen. E-mail bij problemen naar hallo@citisens.nl.

 

We gaan vertrouwelijk om met je gegevens ( zie privacy ). Je gaat ermee akkoord dat Citisens contact met je kan opnemen.