De perfecte klantreis organiseren voor jouw inwoners, hoe doe je dat? Deze reis ziet er voor ieder type inwoner immers anders uit. Daarom werken wij samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), HowAboutYou en Upstream aan een nieuwe handreiking ‘klantreizen’ voor Nederlandse gemeenten en andere (semi-) overheidsinstellingen. Deze handreiking wordt gebaseerd op enquête-onderzoek dat we in het voorjaar van 2020 uitvoerden, met bijna 8.000 deelnemers verspreid over heel Nederland.

Inmiddels zijn de data geanalyseerd. We nodigen communicatie- en/of participatieprofessionals werkzaam bij een gemeente van harte uit om de eerste uitkomsten van het onderzoek te horen. Én mee te denken over hoe we deze ‘bulk’ aan data kunnen verwerken tot een bruikbaar instrument voor de dagelijkse praktijk.

Co-creatiesessie voor communicatie- en/of participatieprofessionals bij gemeenten.

Dinsdag 29 september van 13.00-16.00u in Deventer.

Aanmelden via arne@upstream.nl.

Handreiking klantreizen

De nieuwe handreiking ‘klantreizen’ heeft als doel gemeenten te helpen hun inwoners nog meer centraal te stellen, in al hun variëteit. Waar de één voorkeur heeft voor een brief per post om geïnformeerd te worden door de gemeente, kiest de ander ervoor om de gemeente op sociale media te volgen. Hoe speel je hier goed op in?

Geschikt instrument voor gemeenten

Inzicht in individuele voorkeuren van verschillende typen inwoners is dan een eerste stap. Graag vertalen we deze informatie samen met een aantal gemeenten naar een bruikbaar instrument dat helpt bij het maken van ‘op maat’ keuzes per type inwoner. Dit doen we in de vorm van een co-creatiesessie.

Co-creatiesessie

Ben je als communicatie- en/of participatieprofessional werkzaam bij een gemeente, en wil je graag meedenken? Kom dan op dinsdag 29 sept. 2020 van 13.00 tot 16.00 uur naar de co-creatiesessie! Vanwege de coronamaatregelen is er plek voor maximaal 12 personen. Locatie: Assenstraat 8, Deventer (op 8 min. lopen van het NS-station). Uiteraard volgen we de RIVM richtlijnen.

Meld je aan door een e-mail met je contactgegevens te sturen naar arne@upstream.nl. Vragen kun stellen aan onze collega Renée via renee@citisens.nl. Hopelijk tot 29 september!

Volgend artikel: Bijna helft Nederlanders maakt zich zorgen over droogte Of lees meer over betrokkenheid: 8 profielen kennis of de tool