Creatieve strategiemaker met een groot democratisch hart.  

Gaat jouw hart sneller kloppen van het realiseren van een beter contact tussen overheid en samenleving en zie jij het vernieuwen van de democratie als jouw missie?

Maak kennis met Citisens!

Citisens? Wie?

Citisens, voortgekomen uit politiek bestuurlijk adviesbureau Necker van Naem, is een groeiend bedrijf vol ambitie en vernieuwend denkvermogen. Ons specialisme is het betrekken van inwoners bij veranderingen in hun omgeving. In een multidisciplinair en energiek team werken wij aan toegankelijk én betrouwbaar onderzoek, als startpunt voor draagvlak en betrokkenheid. Altijd op het snijvlak van  data, communicatie en samenleving. Onze missie is om betrokkenheid te vergroten. We doen dit bijvoorbeeld met een eisen segmentatiemodel waarmee we op basis van big data voorkeuren op het gebied van communicatie en participatie kunnen voorspellen. En oh ja, we lanceren voor iedere verkiezing een stemhulp: MijnStem.nl. Ook de komende gemeenteraadsverkiezingen maken we voor bijna 300 gemeenten dé stemhulp.

Wat kom jij doen?

Jij wordt onderdeel van een team van 10-15 adviseurs en onderzoekers. Bij Citisens doen we heel veel werk met een relatief kleine club mensen. Daardoor krijg je snel verantwoordelijkheid en werk je mee aan interessante en uitdagende projecten met maatschappelijke meerwaarde. Hierbij kun je denken aan het vergroten van draagvlak rondom de energietransitie, opvang voor vluchtelingen en gebieds- en woningbouwopgaven. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk,  gemeenten, provincies en projectontwikkelaars. Er is er volop ruimte om vanuit je eigen interesses en expertise je werkzaamheden in te vullen. En dus ook om mee te bouwen aan het profiel, de groei en de productontwikkeling van Citisens.

Concreet zijn we op dit moment hard op zoek naar een collega die op strategisch niveau kan bijdragen aan onze opdrachten. Iemand met verstand van communicatie en participatie in de context van het publieke domein.

Wie zoeken we?

We zoeken een echte allrounder die houdt van afwisseling. Je zult in je werk verschillende rollen vervullen, denk aan: gespreksleider, schrijver van offertes, trainer, bestuurlijk adviseur, omgevingsmanager en procesbegeleider. Je maakt je onderwerpen snel eigen en bent in staat om aan meerdere projecten tegelijk te werken, waarbij je energie krijgt van zowel intensieve opdrachten met een korte doorlooptijd als langlopende strategische projecten. Aan opdrachtgevers stel je de juiste vragen en weet je jouw aanpak overtuigend te presenteren. Voor wie van lijstjes houdt:

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding (bijvoorbeeld Politicologie, Sociologie, Bestuurskunde of Communicatiewetenschappen);
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring, bij voorkeur bij een onderzoeks- of adviesbureau;
  • Je staat politiek bestuurlijk je mannetje en bent een goede gesprekspartner en adviseur voor lokale overheden.
  • Je hebt een heldere schrijfstijl. Niet mooier maken dat het is, jouw adviezen zijn concreet, tastbaar en herkenbaar voor de opdrachtgever.
  • Je kan werken vanuit praktijkervaring en kan dit combineren met de cijfers en inzichten vanuit Citisens-onderzoek;
  • En natuurlijk heb je oog voor marktkansen en inhoudelijke vernieuwingen.

En dan..

…kom je terecht in een werkomgeving met een open cultuur waarin je werkt met slimme specialisten, die professioneel én eigenwijs zijn. Met een grote mate van zelfstandigheid draai je mee in onze projecten. Met je resultaatgerichtheid, drive en energie draag je bij aan de sfeer.

Elke maandag zie je het hele team bij de ‘weekstart’, waarin we samen het werk verdelen en nieuwe ontwikkelingen bespreken. Buiten werk om organiseren we regelmatig borrels en andere activiteiten, vaak samen met de collega’s van Necker van Naem.

Enthousiast?

Mail je CV en motivatie naar sollicitaties@citisens.nl. Eerst meer weten? Mail of bel dan met Machteld Beekhuis, machteld@citisens.nl of 06-49785821 We kijken ernaar uit je te leren kennen!