Na drie jaar digipanel gaat de gemeente Halderberge verder met het betrekken van inwoners met dit participatiemiddel. Halderberge en Citisens hebben getekend voor een vervolg van de samenwerking.

Dagblad BN De Stem schrijft over de samenwerking:

Het digipanel is een uitvloeisel van de nota burger- en overheidsparticipatie, die in 2017 tot stand kwam samen met de gemeenten Etten-Leur en Wijk en Aalburg. Het document heet ‘de balans tussen meedenken, meedoen en zelf doen’ en doelt op actieve betrokkenheid van de Halderbergenaren bij het gemeentelijk beleid.

De inwoners van onder meer Oudenbosch, Hoeven en Oud Gastel kregen afgelopen jaren vragen over de woonbeleving, betrokkenheid bij lokale politiek en het sociaal domein. Burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot en wethouders vinden het digipanel een goede aanvulling voor burgerparticipatie, aldus BN De Stem en de Halderbergse Bode. Van Rijnbach: “Het feit dat de leden van het panel hier zelf voor gekozen hebben, zorgt er ook voor dat zij de tijd nemen om de vragenlijst serieus in te vullen. Overigens zorgen we er wel voor dat het gemiddeld slechts tien minuten duurt om de vragen te beantwoorden.”

Vanaf 2020 worden drie vragenlijsten per jaar uitgezet, één meer dan in de afgelopen jaren.

Volgende case: Van pand naar pareltje Of lees meer over burgerpeiling kennis of de tool