Speciaal voor communicatieprofessionals en projectleiders die zich bezig houden met participatie! Wil jij vernieuwing aanbrengen in de manier waarop je inwoners bereikt en betrekt bij veranderingen in hun eigen leefomgeving? Zodat je niet steeds de mening van hetzelfde clubje hoort, maar van een bredere groep inwoners die samen wèl een afspiegeling vormen van de hele gemeente? In deze online cursus leer je werken volgens de Citisensmethode waarbij een slimme combinatie tussen inwonerprofielen en laagdrempelige participatietools centraal staat. Met deze ingrediënten stel je een participatieplan op voor een concreet project in jouw gemeente.

Begin dit jaar zijn we gestart met de eerste leergang en binnenkort ronden we deze met succes af. Dat betekent ook dat je je vanaf nu kunt inschrijven voor leergang 2! De startdatum is maandag 19 april 2021. Wil je meer weten? Laat onderaan deze pagina je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op. Óf verzeker jezelf van een plekje in de cursus en boek direct je ticket!

 

Cursisten aan het woord

Vanity, gemeente Doetinchem:

“Met de cursus heb ik geleerd hoe ik meer inwoners kan bereiken én betrekken bij ons beleid en onze projecten.”

Maartje, gemeente Lochem:

“Op de juiste knoppen drukken om inwoners te activeren, motiveren en inspireren. Die kunst heb ik met deze cursus meer leren beheersen.”

Marieke, gemeente Oldebroek:

“Ik vind het belangrijk dat inwoners die willen participeren, daar ook daadwerkelijk gelegenheid voor krijgen. Met behulp van het Citisensmodel en de inzichten uit de cursus kan ik nu gericht doelgroepen benaderen én inwoners op de voor hen meest prettige manier de mogelijkheid geven om te participeren. Ik ben blij met de kennis die ik hierover heb opgedaan!

Inhoud

De relatie tussen overheid en inwoners is aan het veranderen. Steeds vaker werken zij samen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De Citisensmethode met 8 betrokkenheidsprofielen geeft gemeenten en andere (semi-)overheidsinstellingen houvast in het opstellen van een gedifferentieerde communicatie- en participatiestrategie. Zodat usual èn unusual suspects bereikt en betrokken worden.

In deze online cursus doe jij als professional kennis en inzichten op over de Citisensmethode en de vier centrale kenmerken waarop deze segmentatie is gebaseerd: betrokkenheid, vertrouwen en communicatie- en participatievoorkeuren van inwoners.

Ook leer je deze kennis en inzichten toe te passen in jouw eigen praktijk- en werksituatie; op strategisch èn uitvoerend vlak. Je werkt toe naar een concreet communicatie- en participatieplan, waarmee je direct het verschil kunt maken in jouw gemeente.

Download onze brochure voor meer informatie:

Opdrachten worden gekoppeld aan je dagelijkse praktijk, je krijgt intervisie en persoonlijke begeleiding.

Doelgroep

Professionals die zich bij de (semi-)overheid bezighouden met communicatie en/of participatie. Het online programma is met name geschikt voor gemeenten die al werken met de betrokkenheidsprofielen en daar meer uit willen halen, of voor gemeenten die overwegen om hiermee te starten.

Opzet

De cursus bestaat uit 8 online modules die je zelfstandig kunt doorlopen. Iedere module rond je af met een individuele opdracht. Daarnaast zijn er, verdeeld over 2 maanden, 4 online intervisie-bijeenkomsten met medecursisten en je trainer. Voor je werkweek betekent dit een tijdinvestering van 4-6u per week.

  • Kennis en inzichten doe je op uit whitepapers, video’s, blogartikelen en meer.
  • Je maakt de opdrachten met een up-to-date staafdiagram + kaart (postcode-4) van jouw gemeente.
  • Dit pas je toe in wekelijkse opdrachten waarin jouw praktijk-/werksituatie centraal staat.

Wat levert het jou op? 

  • Eindproduct: je rond de cursus af met een strategisch participatie- en communicatieplan, inclusief concrete uitwerkingen op tactisch niveau (d.w.z. gericht op de uitvoering), voor een fictieve òf werkelijke casus uit je eigen werkomgeving.
  • Portfolio: alle opdrachten die je tijdens de cursus maakt, bundelen we speciaal voor jou in een mooi boekje. Inclusief persoonlijke noot van jouw trainer.
  • Certificaat: last but not least: bij goed gevolg ontvang je uiteraard een certificaat dat je met trots aan je collega’s kunt laten zien.

Wil je op de hoogte blijven? 

Meer weten over de inhoud van de cursus of bijvoorbeeld de startdata van andere leergangen? Laat dan hier je gegevens achter of stuur een e-mail naar hallo@citisens.nl en we nemen z.s.m. contact met je op.

Ja, ik ben erbij

Cursus Vergroot betrokkenheid Leergang 2 op 19 april

€544,50 incl. 21% btw
0 tickets, €0